Wat is webhosting? Starters, let op!

Korte uitleg:

Wat is webhosting.

Om een lang verhaal zo kort mogelijk te maken volgt hier een definitie van webhosting: Webhosting is het huren van online ruimte om mensen in Nederland, België en de rest van de wereld, in staat te stellen je website via het internet te kunnen bekijken. Je kunt het vergelijken met je eigen gezin inclusief jezelf. Om je eigen gezin te huisvesten zodat anderen je kunnen bezoeken, huur of koop je ruimte. Dus hetzelfde geldt voor je website: Om je eigen website of blog te huisvesten zodat anderen het kunnen bezoeken, huur of koop je online ruimte (webhosting). Als je online ruimte koopt in plaats van het te huren, dan ben je de eigenaar van de webserver in plaats van de huurder.

Van wie kan je het beste online ruimte huren.

Wij raden de Cloud webhosting specialist Linux Hosts Inc. aan. Het is onze eigen web host dus de site die je nu leest wordt door hun gehost. Nadat we eerst teleurstellingen hadden ervaren met andere grote webhosting bedrijven kwamen we enkele jaren geleden terecht bij Linux Hosts Inc. Ze hebben absoluut de allerbeste technische ondersteuning alsmede de meest moderne infrastructuur. Het meest opvallende aspect is echter het feit dat ze het laagste annuleringspercentage in de webhosting industrie hebben. Voor ons was dat destijds de meest doorslaggevende factor en we hebben er nooit spijt van gehad. Je kunt ze eerst 30 dagen lang gratis uitproberen. Er wordt geen financiële informatie van je gevraagd.

Click hier voor de link van deze fantastische webhosting service en succes!

Verder lezen.

Wilt je meer weten over websites, domeinen en webhosting? Hier zijn een paar artikelen waar je meteen mee aan de slag kunt.

 

 

Lange uitleg:

Definitie van webhosting.

Wanneer een hostingprovider ruimte op een webserver toewijst voor een website om zijn bestanden op te slaan, hosten ze een website. Webhosting stelt de bestanden waaruit een website bestaat (code, afbeeldingen, etc.) beschikbaar om online te bekijken. Elke website die u ooit heeft bezocht, wordt gehost op een server.

De hoeveelheid ruimte die op een server aan een website wordt toegewezen, is afhankelijk van het type hosting. De belangrijkste soorten hosting zijn shared, dedicated, VPS en reseller. Ze onderscheiden zich door de soort technologie die voor de server wordt gebruikt, het geboden beheerniveau en de aangeboden aanvullende diensten.

Inhoud:

Hoe werkt webhosting?

Webhosting en domeinhosting.

Hoe u een host kiest.

Soorten webhosting.

Kort gezegd, webhosting is het proces van het huren of kopen van ruimte om een ​​website op het World Wide Web te huisvesten. Website-inhoud zoals HTML, CSS en afbeeldingen moet op een server worden opgeslagen om online te kunnen worden bekeken.

Wat is een server precies? Een server is een computer die andere internetgebruikers van overal ter wereld met uw site verbindt. Zoals de naam al aangeeft, hebben webhosting service providers de servers, connectiviteit en bijbehorende services om websites te hosten. Door een verscheidenheid aan hostingplannen aan te bieden, dekken ze het spectrum van hostingbehoeften af, van kleine blogs tot grote organisaties.

Als u van plan bent om online aanwezig te zijn, is betrouwbare webhosting essentieel. Er zijn tegenwoordig letterlijk honderden hostingbedrijven beschikbaar die duizenden soorten webhosting services bieden. Plannen variëren van gratis met beperkte opties tot dure webhosting services die gespecialiseerd zijn voor bedrijven. Het plan dat u kiest, hangt voornamelijk af van hoe u van plan bent uw website te gebruiken en hoeveel u hebt gebudgetteerd voor hosting.

Als u het juiste hostingplan kiest, moet u toegang hebben tot de juiste toewijzing van middelen om ervoor te zorgen dat uw website snel en betrouwbaar wordt geladen voor uw bezoekers. Bedenk hoeveel bedrijven tegenwoordig voornamelijk online opereren; hun verkoop- en zakelijke leads komen van hun website. Als iemand op een website belandt en er is een probleem – het laden duurt te lang of verschijnt helemaal niet – potentiële klanten wachten niet lang. Ze gaan van die site op zoek naar een site die correct werkt en naadloos kan leveren wat ze zoeken.

Als u nieuw bent bij het beheren van een website, kunnen webhosting en aanverwant jargon een raadselachtig onderwerp zijn. Veel beginnende website-eigenaren hebben de goedkoopste optie of iets anders dat bij de aankoop van hun domeinnaam is gebundeld, gebruikt in de verkeerde overtuiging dat alle hostingopties in wezen hetzelfde zijn.

Dit kan een kostbare vergissing zijn.

Dit artikel bevat alles wat u moet weten over webhosting en hoe het kiezen van de juiste hosting belangrijk is voor het succes van uw website, allemaal op een vereenvoudigde manier die u begrijpt.

Hoe werkt webhosting.

Webhosting vindt plaats wanneer de bestanden waaruit een website bestaat, van een lokale computer naar een webserver worden geüpload. De bronnen van de server (RAM, ruimte op de harde schijf en bandbreedte) worden toegewezen aan de websites die er gebruik van maken.

De verdeling van de server bronnen is afhankelijk van het gekozen type hostingplan. Om het juiste hostingplan te kiezen, moet u eerst een onderscheid maken tussen de beschikbare plannen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Laten we voor de niet-technische lezers een eenvoudige analogie gebruiken: het kiezen van webhosting is vergelijkbaar met het zoeken naar kantoorruimte:

Hoe bepaal je welk type kantoorruimte het beste bij je past? Is een werkplek in een open co-werkruimte voldoende, of het op één na beste; een kantoor in een zakencentrum. Bent u van plan om snel uit te breiden of verwacht u dat er veel mensen komen en gaan? Zou je overwegen om een ​​heel gebouw te huren of zou je een eigen ruimte aanspreken?

Afgezien van de stijl van kantoor die u gebruikt, zijn er nog andere overwegingen. Hoe gemakkelijk de kamers toegankelijk zijn, welke functies ze bieden (extra’s zoals een whiteboard, snel internet en andere faciliteiten), en waar ze zich bevinden en wat de totale kosten zijn. Deze overwegingen zullen uw behoeften bepalen en helpen beslissen welk type kantoor het beste bij u past. Laten we dit selectieproces vergelijken om te beslissen welke webhosting bij u past.

Shared hosting is vergelijkbaar met het huren van een werkstation in een drukke, lawaaierige, open kantooromgeving of co werkruimte. Je beschikt over alle moderne gemakken: een bureau, internetverbinding en een aantal vaste spullen en je deelt de ruimte met andere collega’s, waaronder de keuken, printer en toilet. Je kunt de ruimte niet opknappen, zoals het installeren van whiteboards enz. Dit is een populaire optie voor het lanceren van kleine websites en niet geschikt voor grootschalige commerciële projecten.

Een virtuele prive server (VPS) is een mooie stap omhoog van shared hosting. Middelgrote bedrijven hebben baat bij het huren van een kantoor op een bedrijventerrein. Met een VPS zijn gebruikers van elkaar geïsoleerd. Je hebt buren, maar je bent er minder afhankelijk van en je kunt eventuele make-overs (maatwerk) naar eigen inzicht uitvoeren en zelf je werkplek inrichten.

Een heel kantoorgebouw is vergelijkbaar met hosting op een dedicated server. Het is een duurdere optie en het beste voor websites die waarde hechten aan betrouwbaarheid en hoge prestaties. Omdat u de volledige ruimte beheert, heeft u meer te zeggen over configuraties en veel ruimte, maar het is niet de moeite waard om in te investeren als u de inbegrepen ruimte niet gebruikt.

We zullen later in het artikel elk type hosting meer in detail bespreken.

Webhosting en domeinhosting.

Nadat u een domeinnaam heeft gekocht, moeten de bestanden met de inhoud van uw website (HTML, CSS, afbeeldingen, databases, enzovoort) samen worden opgeslagen op een locatie die is verbonden met internet: een webserver. Zodra de bestanden van de website zijn geüpload naar de webserver van een hostingbedrijf, is de host verantwoordelijk voor het bezorgen van de bestanden aan gebruikers.

We hebben al gezegd dat hosting websites beschikbaar maakt die mensen kunnen bezoeken via hun webbrowser, maar hoe werkt dat precies? Het Domein Naam Systeem (DNS) zorgt ervoor dat de websitebrowser verbinding maakt met de juiste computer (server) waarop uw websitebestanden zijn opgeslagen.

Met andere woorden: wanneer iemand uw webadres in zijn browser typt, maakt zijn computer via internet verbinding met de webserver waarop uw websitebestanden staan. Het lokaliseert het IP-adres van uw domein (waar het is opgeslagen op het domeinnaamsysteem) en leidt de gebruikers naar de juiste website. Hun browser toont dan uw website-informatie (alle gegevens die uw pagina’s maken) zodat ze op elk moment door uw webpagina’s kunnen bladeren.

Hoe kies je een webhost?

Hoe u een hostingbedrijf kiest.

Uw keuze voor een geschikte en betrouwbare webhosting service provider is een belangrijke stap om online te komen, vooral als u een zakelijke website lanceert. Hosts stellen uw site niet alleen beschikbaar voor anderen, maar bieden ook services met betrekking tot het beheer van deze servers en de bijbehorende software, ondersteuning, bandbreedte, snelheid enzovoort.

Gratis webhosting.

Toegestane bandbreedte.

Toegestane bandbreedte (soms losjes “verkeer” of “gegevensoverdracht” genoemd) is het aantal bytes dat nodig is om uw site over te dragen aan al uw bezoekers wanneer ze door uw inhoud bladeren. Biedt de hosting voldoende ruimte voor uw wensen? Om u een idee te geven van de typische verkeersvereisten van een website: de meeste nieuwe sites die geen video of muziek op hun site aanbieden, gebruiken minder dan 3 gigabyte aan bandbreedte per maand. Als u een snelle toekomstige uitbreiding verwacht of als uw behoeften geluid, video, enz. omvatten, overweeg dan de extra ruimte die wordt aangeboden door een betaalde hostingprovider.

Als u overweegt om voor een gratis host te gaan, moet u eerst nadenken over de grootte van uw site en hoeveel bezoekers u dagelijks verwacht. Veel gratis web hostingbedrijven leggen dagelijkse of maandelijkse limieten op aan de hoeveelheid verkeer die uw website kan gebruiken. Als uw inhoud veel afbeeldingen of video’s bevat die meer dan het “overeengekomen” aantal bezoekers (verkeer) per dag / week / maand trekken, heeft de host het recht om uw website uit te schakelen wegens contractbreuk – of u een factuur te sturen.

Een andere overweging voordat u gratis hostingproviders gebruikt, is dat ze vaak een maximale grootte opleggen aan de bestanden die u uploadt. Als u software of afbeeldingen met een hoge resolutie wilt verspreiden, biedt een betaalde host u de mogelijkheid om de grotere bestandsgroottes te laden die u nodig heeft.

Adverteren.

Veel, maar niet alle, gratis hosts plaatsen advertenties op uw website om de kosten te dekken om uw site van gratis webruimte te voorzien. De meeste mensen worden afgeschrikt door commerciële berichten en pop-ups. Sites die bezaaid zijn met advertenties worden over het algemeen als van lage kwaliteit beschouwd en zelfs als spam, wat onmiddellijk afschrikt. Controleer voor de zekerheid de kleine lettertjes om te zien of er advertenties worden verwacht in ruil voor gratis hosting voordat u zich aanmeldt.

Upgrade-opties.

Pas op of een host uw site de ruimte geeft om te groeien. De meeste nieuwe sites beginnen met gedeelde hosting, wat tegenwoordig behoorlijk krachtig is. Aangezien u echter verwacht dat een website in de loop van de jaren zal groeien, moet u wellicht een krachtigere server overwegen (bijvoorbeeld virtual private of dedicated). Controleer of de host geschikte plannen heeft om naar te upgraden en of het proces zo eenvoudig mogelijk is.

Waarom betalen voor webhosting?

Up-time (betrouwbaarheid).

Betrouwbaarheid is uiterst belangrijk voor zowel gratis als betaalde services, maar u mag alleen echte betrouwbaarheid verwachten met een betaald hostingplan. Waarschijnlijk wilt u dat uw website dag en nacht werkt, en dat krijgt u alleen van een webhosting service met betrouwbare servers en stabiele netwerkverbindingen. Bekijk voordat u een host kiest, de up-time geschiedenis ervan. U kunt beoordelingen lezen en hun geadverteerde up time garanties bekijken.

Een site die moeilijk te bereiken is of vaak niet beschikbaar is, verliest bezoekers en klanten. Als iemand uw site vindt en deze alleen probeert te openen om te ontdekken dat deze niet beschikbaar is, aarzelt hij niet om naar een concurrerende site te gaan. Trage toegang is ook erg frustrerend voor toegewijde bezoekers (en ook voor jou, wanneer je nieuwe inhoud uploadt).

Verkeer / bandbreedte.

Lees en begrijp eventuele beperkingen van de bandbreedte die u gebruikt en selecteer een geschikt plan. Als uw site video, audio of andere elementen gaat bevatten die een hogere bandbreedte vereisen, wilt u een plan dat aan uw behoeften voldoet.

PHP, .htaccess, SSH, MySQL, FTP enz.

Als je PHP of Perl moet installeren, zorg er dan voor dat je dit kunt doen zonder de goedkeuring van je host. Zo niet, dan moet u op hun mening wachten voordat u een functie op uw site kunt implementeren.

Ervan uitgaande dat u dingen wilt doen zoals het aanpassen van uw foutpagina’s (de berichten die worden weergegeven wanneer bezoekers op een uitgestorven pagina op uw site terechtkomen), uw site beschermen tegen diefstal van bandbreedte en hotlinking, enz. En om uw mappen met een wachtwoord te beveiligen, moet u de mogelijkheid hebben om “.htaccess” -bestanden aan te maken of te wijzigen.

SSH-toegang is handig voor het onderhouden van databases zoals MySQL en wanneer u een blog of een inhoud beheersysteem wilt runnen.

FTP is een populaire methode om webpagina’s en andere bestanden van een lokale computer naar een web hosting computer (servers) over te brengen, zodat deze door iedereen over de hele wereld kunnen worden bekeken. Bij sommige hosts kun je alleen je eigen pagina’s ontwerpen en uploaden. In plaats daarvan vragen ze dat uw pagina’s worden ontworpen en geüpload met behulp van hun online sitebouwer. Tenzij je een absolute beginner bent en een vrij triviale site plant, moet je ervoor zorgen dat je FTP-toegang hebt of de mogelijkheid hebt om je pagina’s op zijn minst per e-mail of browser te uploaden.

Controlepaneel.

Het doel van een controlepaneel is om u in staat te stellen zelf verschillende aspecten van uw hostingaccount op uw website te beheren. U mag een bedieningspaneel verwachten van een commerciële host, zodat u alledaagse onderhoudstaken kunt uitvoeren zonder te hoeven wachten op technische ondersteuning om eenvoudige wijzigingen aan te brengen. Een ‘cPanel’ biedt een eenvoudig dashboard om e-mailadressen, accountwachtwoorden en basisserverconfiguraties te beheren. Het kan tijdrovend zijn om langs een technische ondersteuningsoperator te gaan of u moet een extra vergoeding betalen voor elke keer dat u eenvoudige beheertaken wilt uitvoeren.

Meerdere domeinen hosten.

Het is gebruikelijk om meer dan één domein te bezitten, ze zijn tegenwoordig goedkoop en het is moeilijk om te weerstaan ​​om er een paar te bezitten. In dit geval moet u extra domeinen onderbrengen met extra hostingruimte. Om het hostingproces te vereenvoudigen, is het mogelijk om meer dan één domein te hosten vanaf één account. Elke afzonderlijke website die op hetzelfde account wordt gehost, wordt een add-on-domein genoemd. De meeste shared hosting providers staan ​​add-on domeinen toe. Het is raadzaam om van tevoren te controleren of hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Kosten.

Met webhosting zoals met alles, krijgt u vaak waar u voor betaalt. Als u een eenvoudige website heeft die niet veel verkeer verwacht, verwacht dan tussen de 10 en 150 euro per jaar te betalen voor gedeelde hosting. Hostingplannen met een hogere capaciteit kunnen beginnen bij 150 euro en vanaf daar stijgen.

De meeste commerciële hosts bieden de flexibiliteit om te kiezen hoe u wilt betalen met maandelijkse en jaarlijkse betalingsplannen; dat laatste geeft je een goedkoper tarief. Als u eenmaal gerustgesteld bent dat ze een betrouwbare service bieden, kunt u overschakelen naar de goedkopere jaarlijkse betalingen of snel van host wisselen als ze niet aan uw verwachtingen voldoen.

Laten we tot slot de verlengingen bespreken. Als u tevreden bent met de prijs van een pakket, controleert u de prijs voor verlengingen. Het is een norm in de branche om lage aanmeldingsprijzen aan te bieden, maar veel hogere bedragen voor verlengingen in rekening te brengen. Tenzij je het goed vindt om om de paar jaar tussen hosts te wisselen, zijn verlengingsprijzen onvermijdelijk.

E-mail.

Als u naast uw website e-mailaccounts wilt hosten, controleer dan of uw host u toestaat de e-mailadressen op uw domein in te stellen voordat u zich aanmeldt. Het ziet er een beetje sjofel uit om een ​​willekeurig e-mailadres te hebben dat niet aan je domein is gekoppeld: hoeveel professioneler klinkt info@uwdomein.com dan info.uwdomein@gmail.com?

In het geval dat er e-mails worden verstrekt, is dat geen probleem. Er zijn andere manieren om een ​​e-mailaccount op uw eigen domeinnaam te bemachtigen.

Technische hulp.

Er kunnen dingen misgaan op de meest ongelegen momenten, dus controleer of uw gastheer 24/7/365 professionele ondersteuning heeft. Je zult willen dat iemand je een reddingslijn toewerpt wanneer je op de S.O.S knop drukt en weet dat de persoon die aan de andere kant werkt technisch is uitgerust met de kennis om je te helpen. Om hier een idee van te krijgen, leest u online beoordelingen met accounts van echte klantervaringen.

Er zullen momenten zijn dat u een niet urgente vraag heeft. Misschien wilt u het in uw eigen tijd oplossen, terwijl u uw serverinstellingen beter onder de knie krijgt. Heeft de host een kennisbank of veelgestelde vragen om door te bladeren om je begrip te vergroten? Misschien prefereert u chat of liever uitgebreide documentatie om problemen zelf op te lossen – controleer of ze beschikbaar zijn.

Soorten webhosting.

Naarmate de technologie vordert, zijn er verschillende soorten webhosting geïntroduceerd om zo goed mogelijk aan de verschillende behoeften van websites en klanten te voldoen. Waaronder:

Gedeelde webhosting

Dedicated Hosting

VPS Hosting

Cloud Hosting

Reseller Hosting

Laten we de meest populaire webhosting services eens nader bekijken.

Gedeelde webhosting.

Gedeelde hosting is wanneer een website op dezelfde server wordt gehost als veel andere websites. De meeste webhosting bedrijven bieden shared hosting aan. Het is goedkoop en gemakkelijk in te stellen, waardoor het geschikt is voor nieuwe sites die op korte termijn niet veel verkeer verwachten. Het is het meest geschikt voor persoonlijke websites en websites van kleine en middelgrote bedrijven.

Iedereen die serieus bezig is met digitale marketing of het runnen van een online bedrijf, moet zijn gedeelde hostingopties zorgvuldig bekijken en ervoor zorgen dat uw provider services kan aanbieden zoals business SSD-hosting, die speciaal is ontworpen voor e-commerce-websites. Gedeelde hosting is ook niet geschikt voor grote sites met veel verkeer. Deze sites hebben een speciale server nodig om een ​​geschikte hoeveelheid bronnen te huisvesten om fatsoenlijke websiteprestaties te garanderen.

VPS-hosting.

Virtual Private Servers (VPS), ook wel bekend als Virtual Dedicated Server (VDS), is wanneer een virtuele server voor elke cliënt verschijnt als een dedicated server, ook al bedient deze eigenlijk meerdere websites. Om deze reden wordt hosting in VPS-stijl beschouwd als de springplank tussen shared hosting en het krijgen van uw eigen toegewijde machine. Het belangrijkste verschil tussen gedeelde hosting en VPS is dat klanten volledige toegang hebben om de VPS te configureren, wat veel dichter bij dedicated style hosting ligt.

VPS wordt vaak gebruikt door kleinere websites en organisaties die de flexibiliteit willen van een dedicated server, zonder de hoge kosten die daarmee gepaard gaan.

Dedicated Hosting.

Dedicated hosting biedt volledige verhuur van servers. Dit type hosting is relatief duur wanneer het naast gedeelde hostingplannen wordt geplaatst; om deze reden wordt het alleen echt gebruikt als een website veel verkeer heeft of als er meer servercontrole nodig is.

Dedicated hosting houdt meer in dan het aanbieden van een enkele website met volledige serverapparatuur in een datacenter. Het biedt meer server beheermogelijkheden. Dit wordt als een meer flexibele opstelling beschouwd omdat het totale controle over de server, de software en beveiligingssystemen mogelijk maakt. Tegelijkertijd moet u echter over de technische expertise beschikken om het platform zelf te beheren.

Cloud hosting.

Cloudhosting is het nieuwste type hosting dat op de markt kwam en is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Dit type hosting werkt via veel onderling verbonden webservers die een betaalbare, schaalbare en betrouwbare web infrastructuur bieden. Cloud hosting plannen bieden doorgaans onbeperkte, betrouwbare bandbreedte en een oneindige hoeveelheid schijfruimte voor onbeperkte domeinen, wat verklaart waarom zoveel grote bedrijven naar de Cloud gaan. Het is een effectieve methode om een ​​website te runnen met bron intensieve applicaties of een groot aantal inhoudsitems zoals afbeeldingen, maar het kan veel hogere kosten met zich meebrengen.

Hosting door wederverkopers.

Reseller hosting is een vorm van webhosting waarbij de accounteigenaar zijn of haar toegewezen ruimte en bandbreedte op de harde schijf kan gebruiken om namens derden een website te hosten. De oorspronkelijke eigenaar van het hostingaccount is in dit geval de ‘reseller’. Reseller hosting is voordelig wanneer de hoeveelheid gekochte ruimte niet nodig is en sommige van de toegewezen bronnen kunnen worden gedeeld met een andere partij. Het delen van schijfruimte, bandbreedte, CPU, etc. terwijl je een terugkerende bron van inkomsten krijgt.

Hostingproviders bieden specifieke hostingplannen voor resellers om ondernemers die geïnteresseerd zijn in deze zakelijke praktijk tegemoet te komen. Het kopen van een reseller hosting plan is ook handig voor iedereen met meerdere domeinen. U kunt uw eigen hostingpakketten ontwerpen voor uw websites of klanten en de middelen die aan het reseller hosting account worden toegewezen.

2 gedachten over “Verschil tussen domeinnaam en hosting.”

Plaats een reactie