Verschil tussen domeinnaam en hosting.

Korte uitleg:

Dit artikel legt het verschil uit tussen domeinnaam en hosting.

Een domeinnaam is het adres van je website of blog. Om je site te kunnen vinden moeten mensen hun browser openen en het adres intypen in de adresbalk van de browser.

Webhosting is alle inhoud die je vind op het adres. Je kunt webhosting zien als het huis dat je vind op het adres.

Zoals je ziet is er een duidelijk verschil tussen hosting en domeinnamen.

Kan ik de domeinnaam en de webhosting bij dezelfde provider kopen?

Ja, dat kan en het is zelfs beter als je alles onder 1 dak hebt. De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat je niets hoeft te veranderen aan je domein instellingen en dat is veel makkelijker.

Wat is de beste domein – en webhosting provider?

Dat is het bedrijf waar we ons domein richarddetering.com hebben gekocht en dat tevens de hosting voor ons verzorgt. De naam van dit bedrijf is Linux Hosts Inc.

Hun grote voordelen zijn:

  • Zeer lage prijzen voor domeinnamen.
  • Volledige controle over je domein zonder restricties en dat is zeer belangrijk.
  • Linux Hosts Inc. heeft het laagste hosting annuleringspercentage in de webhosting industrie. Nou, dat geeft toch duidelijk aan hoe goed ze zijn, nietwaar? Op het hosting aanvraagformulier kun je tevens een domein aanvragen.

Je kunt ze HIER vinden en succes!

Verder lezen.

Wilt je meer weten over websites, domeinen en webhosting? Hier zijn een paar artikelen waar je meteen mee aan de slag kunt.

 

Lange uitleg:

We worden vaak door onze lezers gevraagd om uit te leggen wat is het verschil tussen een domeinnaam en webhosting.

Veel beginners weten niet dat dit twee verschillende dingen zijn.

In deze beginnershandleiding leggen we het verschil uit tussen een domeinnaam en webhosting.

Verschil tussen domeinnaam en webhosting.

Wat is een domeinnaam?

Domeinnaam is het adres van uw website dat mensen in de URL-balk van de browser typen om uw website te bezoeken.

Met andere woorden, als uw website een huis was, dan is uw domeinnaam het adres.

Laten we nu eens kijken naar de gedetailleerde uitleg.

Internet is in feite een gigantisch netwerk van computers die via kabels met elkaar zijn verbonden. Om ze gemakkelijk te kunnen identificeren, wordt aan elke computer een reeks nummers toegewezen, genaamd IP-adres.

Dit IP-adres is een combinatie van cijfers gescheiden door punten. IP-adressen zien er doorgaans als volgt uit:

65.248.66.1

Computers hebben geen probleem om deze nummers te identificeren en te onthouden. Het is echter onmogelijk voor mensen om deze nummers te onthouden en te gebruiken om verbinding te maken met websites op internet.

Om dit probleem op te lossen, werden domeinnamen uitgevonden.

Een domeinnaam kan woorden bevatten, waardoor het gemakkelijk is om website adressen te onthouden.

Als u nu een website op internet wilt bezoeken, hoeft u geen reeks cijfers te typen. In plaats daarvan kunt u een gemakkelijk te onthouden domeinnaam typen, bijvoorbeeld richarddetering.com.

Wat is webhosting?

Webhosting is de plek waar alle bestanden van uw website leven. Het is als de thuisbasis van uw website waar deze daadwerkelijk leeft.

Een goede manier om hier over na te denken, is dat als de domeinnaam het adres van uw huis was, dan is webhosting het eigenlijke huis waarnaar het adres verwijst. Alle websites op internet hebben webhosting nodig.

Wanneer iemand uw domeinnaam in een browser invoert, wordt de domeinnaam vertaald naar het IP-adres van de computer van uw webhosting bedrijf. Deze computer bevat de bestanden van uw website en stuurt die bestanden terug naar de browsers van de gebruikers.

Webhosting bedrijven zijn gespecialiseerd in het opslaan en bedienen van websites. Ze bieden verschillende soorten hosting plannen aan aan hun klanten.

Hoe zijn domeinnamen en webhosting aan elkaar gerelateerd?

Domeinnamen en webhosting zijn twee verschillende services. Ze werken echter samen om websites mogelijk te maken.

In feite is een domeinnaam systeem als een enorm adresboek dat voortdurend wordt bijgewerkt. Achter elke domeinnaam staat een adres van de webhosting service die de bestanden van de website opslaat.

Zonder domeinnamen zullen mensen uw website niet kunnen vinden en zonder webhosting kunt u geen website bouwen.

Dit is de reden waarom veel top registratie bedrijven van domeinnamen ook webhosting services aanbieden en omgekeerd.

Wat heb ik nodig om een ​​website te bouwen? Domeinnaam of webhosting?

Om een ​​website te bouwen heeft u zowel een domeinnaam als een webhosting account nodig.

Als u alleen een domeinnaam koopt, heeft u alleen het recht om die specifieke domeinnaam voor een bepaalde periode te gebruiken (meestal 1 jaar).

U heeft webhosting nodig om de bestanden van uw website op te slaan. Nadat u hosting heeft ontvangen, moet u uw domeinnaam instellingen bijwerken en deze doorverwijzen naar uw webhosting service provider.

U kunt ook zowel het domein als de hosting bij hetzelfde bedrijf kopen. Meestal kost een domeinnaam 10 euro / jaar, en webhosting kost normaal 7 euro / maand.

Als u uw eerste website start, klinkt dit misschien als veel.

Zodra u hosting heeft gekocht en uw domeinnaam heeft geregistreerd, kunt u beginnen met het bouwen van uw website.

Moet ik ze samen kopen? Of kan ik ze apart kopen?

U kunt een domeinnaam en webhosting kopen bij twee verschillende bedrijven. In dat geval moet u uw domeinnaam echter naar uw webhosting bedrijf verwijzen door de DNS-instellingen te bewerken.

Als u daarentegen uw domeinnaam en webhosting bij hetzelfde bedrijf aanschaft, hoeft u de domeinnaam instellingen niet te wijzigen.

Het is ook veel eenvoudiger om beide services onder hetzelfde dashboard te beheren en te verlengen.

Als u domeinnamen apart wilt kopen, dan kunt u dat doen bij de bekende top providers in Nederland, België of daarbuiten.

Kan ik mijn domeinnaam naar een ander bedrijf verhuizen?

Verhuizing domeinnaam.

Ja dat kan. Normaal gesproken, wanneer u de domeinnaam registreert, bezit u het recht om deze te gebruiken en over te dragen waar u maar wilt.

Stel dat u uw domeinnaam bij Domain.com heeft gekocht en uw hosting bij Bluehost heeft gekocht. Nu wilt u uw domeinnaam naar Bluehost verhuizen, zodat deze gemakkelijker te beheren en te verlengen is.

Dat kun je gemakkelijk doen. Beide bedrijven hebben gedetailleerde stapsgewijze instructies die u kunt volgen om uw domeinnaam te verhuizen.

Opmerking: we raden u aan om ten minste 45 dagen te wachten na de registratie of verlenging om de overdracht te starten. ICANN, de internationale organisatie die toezicht houdt op domeinnamen, vereist een verlenging van één jaar wanneer een overdracht wordt gestart. Als u uw domeinnaam vóór die periode overdraagt, kunt u de verlengingskosten van dat jaar verliezen.

Kan ik mijn website naar een ander webhosting bedrijf verplaatsen zonder van domein te veranderen?

Ja, dat kunt u ook doen. U bent eigenaar van de domeinnaam en kunt de instellingen ervan wijzigen zodat deze naar elk webhosting bedrijf verwijst.

U heeft bijvoorbeeld uw domeinnaam en hosting bij Godaddy gekocht en nu wilt u uw webhosting naar Bluehost verhuizen. U kunt uw site van de ene host naar de andere verplaatsen door eenvoudig bestanden en gegevens over te zetten. Daarna moet u uw domeinnaam instellingen bewerken en deze naar uw nieuwe webhosting provider verwijzen.

Een ander voorbeeld: u heeft uw domeinnaam gekocht bij WordPress.com Later wilt u naar de door uzelf gehoste WordPress.org-website gaan.

Eerst moet u zich aanmelden voor een WordPress hosting account. Daarna kunt u uw site verplaatsen van WordPress.com naar WordPress.org. Ten slotte bewerkt u gewoon uw domeinnaam instellingen op WordPress.com en verwijst u ze naar uw nieuwe WordPress hosting provider.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen het verschil te ontdekken tussen een domeinnaam en webhosting.

4 gedachten over “Wat is webhosting? Starters, let op!”

Plaats een reactie