Vrouw met laptop zoekend naar de prijzen van webhosting.

Kosten webhosting. Is het duur?

Kort antwoord.

Kosten webhosting in 2023.

Vooral als je net begint is webhosting heel goedkoop. Je kiest eenvoudig voor een hostingplan dat wordt gedeeld met andere klanten. Dit heet gedeelde of shared hosting. Dit delen van de kosten drukt de prijs uiteraard omlaag. In de meeste gevallen zal je zeker niet meer dan rond de 5 euro per maand kwijt zijn hetwelk gelijk staat aan ongeveer 60 euro per jaar. Je hebt hierbij de optie om, onder andere, voor WordPress te kiezen. Indien dat je keuze is dan is het mogelijk dat de serviceprovider wat extra kosten in rekening brengt maar dat kan nooit veel zijn.

Aan de andere kant, als je al een succesvolle website hebt, dan is een VPS (Virtual Private Server) hosting plan waarschijnlijk geschikter voor jou. Je deelt weliswaar de webserver met andere gebruikers maar jouw virtuele server is volledig gescheiden van anderen. Bovendien heb je meer vrijheid in de zin dat je, indien gewenst, je eigen besturingssysteem kunt installeren en je eigen software. De kosten vallen over het algemeen iets hoger uit dan gedeelde hosting en variëren van € 20 tot € 40 per maand. Dit staat gelijk aan € 240 tot € 480 per jaar.

Voor grote projecten of grote bedrijven zijn er tenslotte ook de Cloud hosting opties en toegewijde servers. Deze plannen kunnen oplopen tot duizenden euro’s per maand oftewel tienduizenden euro’s per jaar.

Klik hier voor de meest betrouwbare webhosting service in Nederland en België.

Lang antwoord.

Hoeveel kost websitehosting in 2023?

Elke website heeft webhosting nodig om online te gaan en te blijven. Inzicht in de hostingkosten van jouw website is essentieel voor het nemen van een weloverwogen aankoopbeslissing.

Deze tutorial legt de verschillende hostingprijzen uit, beginnend bij ongeveer € 2 tot € 15 per maand voor gedeelde hosting en € 80 tot € 500 per maand voor toegewijde hosting. We zullen de gemiddelde kosten bespreken voor vijf van de meest populaire hostingtypen.

Daarnaast vermeldt dit artikel ook andere website uitgaven om mee te wegen, zoals een domeinnaam en marketingtools.

Inhoudsopgave.

 • Totale website hosting kosten in detail.
 • Gedeelde webhosting.
 • VPS Webhosting.
 • Cloud webhosting.
 • Toegewijde hosting.
 • WordPress Hosting.
 • Andere kosten die gepaard gaan met het bezitten van een website.
 • Domeinnaam.
 • SSL Certificaat.
 • Plug-ins.
 • Thema ‘s.
 • e-Commerce functies.
 • Marketingtools.

Totale website hosting kosten in detail.

Hoeveel kost het om een website te hosten? De kosten voor webhosting variëren, afhankelijk van meerdere factoren:

 • Het type webhosting. Elk type hosting is ontworpen voor specifieke gebruikers of projecten, die de prijs beïnvloeden. Gedeelde hosting is bijvoorbeeld ontworpen voor beginners en kleine websites, terwijl een virtual private server (VPS) is ontworpen voor web professionals en grootschalige projecten.
 • De webhosting provider. Met duizenden beschikbare hostingbedrijven is het kiezen van een betrouwbare provider essentieel om het meeste uit jouw plannen te halen.
 • De planperiode. De lengte van je abonnement heeft invloed op de maandprijs. Veel webhosting providers geven kortingen voor langere abonnementsperioden.
 • De functies. Elk hostingtype biedt meerdere plannen, afhankelijk van de functies en toegewezen bronnen. Een abonnement met meer opslagcapaciteit kost bijvoorbeeld meer dan een abonnement dat slechts minimale opslag aanbiedt.

Begrijpen welk type website je wilt maken, is essentieel bij het kiezen van een webhosting plan.

Met een websitebouwer is webhosting automatisch inbegrepen. Bij Hostinger is de prijs van een websitebouwer vanaf € 1.99 per maand.

Gedeelde webhosting.

Met gedeelde (shared) hosting gebruik je dezelfde server als andere gebruikers. Alle websites op de server hebben toegang tot dezelfde toegewezen pool van bronnen, zoals bandbreedte, schijfruimte en RAM.

Gemiddeld zijn de kosten voor het hosten van websites met gedeelde hosting ongeveer € 2 tot € 15 per maand. Het is de goedkoopste webhosting service.

Elke hostingprovider heeft zijn eigen set tariefplannen. Hostinger biedt drie gedeelde hostingplannen vanaf € 1.49 per maand. Ondanks de lage prijzen bieden ze altijd kortingsbonnen en andere kortingen aan zoals bijvoorbeeld de Black Friday webhosting deals.

Wanneer je op zoek bent naar een gedeeld hostingplan, overweeg dan de extra functies. Het Premium gedeelde hosting abonnement van Hostinger voor € 2.99 per maand omvat bijvoorbeeld onbeperkte bandbreedte, maximaal 100 e-mailaccounts en een gratis domeinnaam.

Kies een langere abonnementsperiode om een betere deal te krijgen voor jouw hostingplan.

Om dit nader toe te lichten, Hostinger’s Business gedeelde Hosting plan kost € 3.99 per maand gedurende 48 maanden. Hetzelfde plan kost echter veel meer als je slechts voor één maand betaalt, namelijk € 15.99. Zie je het grote verschil?

Als je niet veel verstand hebt van het maken van websites dan is gedeelde hosting een beginnersvriendelijke optie om je aardig en snel op weg te helpen. Deze hostingservice is geschikt voor blogs, online portfolio’s en websites van kleine tot middelgrote bedrijven.

Voordelen.

 • Betaalbare plannen. De tariefplannen zijn budgetvriendelijker dan andere webhosting typen.
 • Beginnersvriendelijk. Een uitstekende optie voor gebruikers met beperkte technische kennis.
 • Geweldige ondersteuning. De gedeelde webhost beheert alle backend taken.

Nadelen.

 • Gedeelde server. Het delen van dezelfde server met andere gebruikers kan prestatie en beveiligingsrisico’s met zich meebrengen.
 • Beperkte middelen. Ongeschikt voor websites die uitgebreide bronnen vereisen.
 • Moeilijk op te schalen. Biedt niet veel ruimte voor jouw eigen website om groot te groeien vanwege het gedeelde karakter en de beperkte middelen.

VPS Webhosting.

Virtual Private Server (VPS) hosting biedt toegewijde resources en webhosting ruimte.

De meeste VPS hostingproviders geven volledige root toegang om jouw eigen software en besturingssysteem te installeren. In tegenstelling tot gedeelde hosting, heeft, wat je met jouw account doet, geen invloed op andere gebruikers en vice versa.

Gemiddeld kosten virtuele privéservers ongeveer € 20 tot € 100 per maand. VPS hostingprijzen variëren vaak omdat de prijs afhankelijk is van de hoeveelheid CPU, RAM en SSD opslag die de klant nodig heeft.

Elk webhosting bedrijf kan zijn eigen set VPS hostingprijzen hebben. Hostinger biedt onbeheerde VPS hosting, waardoor onze plannen betaalbaarder zijn dan gemiddeld. Met onbeheerde VPS hosting ben je verantwoordelijk voor al het werk binnen de server.

Hostinger biedt acht VPS hostingplannen vanaf € 3.49 tot € 65.99 per maand. Alle plannen omvatten een toegewijd IP adres en 24/7 klantenondersteuning.

Als je een e-Commerce of multimediawebsite wilt maken, dan is het VPS 2 hostingplan voor € 4.99 per maand een goede keuze. Aan de andere kant hebben resource intensieve websites zoals online games ten minste het VPS 4 plan nodig voor € 15.95 per maand om beter te presteren.

Met Hostinger kun je jouw VPS hostingplan upgraden zonder downtime. Daarom raden we je aan om eerst het kleinere plan te nemen als je het nog steeds niet zeker weet.

VPS hosting is het beste voor technische gebruikers die volledige controle willen over hun serveromgeving. Houd er rekening mee dat jouw website kwetsbaar kan zijn voor beveiligingsbedreigingen zonder de juiste configuratie.

Voordelen.

 • Volledige controle. Gebruikers hebben meer controle over hun hostingomgeving.
 • Geschikt voor verkeerspieken. VPS hosting verwerkt verkeerspieken beter dan gedeelde hosting.
 • Betere privacy. Dit hostingtype schermt jouw bestanden en databases volledig af van andere servergebruikers.

Nadelen.

 • Hogere gemiddelde kosten. De gemiddelde webhosting kosten zijn duurder dan gedeelde hosting.
 • Steile leercurve. Gebruikers hebben technische kennis nodig om VPS webhosting volledig en op de juiste wijze te gebruiken.
 • Meer verantwoordelijkheid. Gebruikers zijn verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van hun VPS hosting.

Cloud webhosting.

Cloud hosting maakt gebruik van meerdere virtuele servers om een website te hosten en biedt een hoge up time en uitstekende schaalbaarheid.

Cloud hosting is beter bestand tegen fysieke hardwareproblemen omdat het gebruik maakt van een netwerk van externe servers. Als een server niet beschikbaar is, helpt een andere server om jouw website draaiende te houden.

De meeste webhosting bedrijven bieden cloud hosting services van € 10 tot € 200 per maand.

Zoek een webhosting provider die waardevolle functies biedt voor elk cloud hosting pakket. De cloud hostingplannen van Hostinger omvatten gratis domeinregistratie, een SSL certificaat en een 30 dagen geld terug garantie. Ze beginnen vanaf € 9.99 tot € 69.99 per maand.

De kosten van een cloud web hostingplan nemen toe naarmate er meer RAM en CPU aan wordt toegewezen.

Houd rekening met jouw verkeerspotentieel bij het kiezen van een cloud hostingplan. Middelgrote bedrijven kunnen bijvoorbeeld beginnen met het Cloud Startup plan voor € 9.99 per maand. Zodra jouw bedrijfswebsite drukker wordt, is het Cloud Enterprise abonnement voor € 69.99 per maand geschikter om meer verkeer te ondersteunen.

Voordelen.

 • Hoge betrouwbaarheid. Wanneer een server uitvalt, gebruikt de website andere servers om online te blijven.
 • Verdeling van de verkeersbelasting. Cloud hosting handhaaft de prestaties van de website, zelfs wanneer het verkeer in principe te hoog is.
 • Schaalbaarheid. Wanneer jouw website groeit, dan kan het nodig zijn om de toegewezen bandbreedte en opslag te verhogen om aan de toegenomen behoeften te voldoen.

Nadelen.

 • Beperkte controle. De webhost beheert cloud hosting. Als zodanig hebben gebruikers minder controle over hun hostingomgeving.
 • Hogere gemiddelde kosten. De gemiddelde kosten van cloud hosting zijn hoger dan gedeelde hosting en VPS.
 • Beveiligingsproblemen. Onjuiste configuratie kan beveiligingsproblemen veroorzaken.

Toegewijde Hosting.

Met toegewijde hosting, ook wel dedicated hosting genoemd, krijg je een volledige fysieke server die alleen aan jou is toegewezen. Deze toegewijde hostingplannen geven gebruikers volledige controle over hun serveromgeving. Je kunt de software, het besturingssysteem en de algemene configuraties aanpassen zoals je nodig acht.

Toegewijde hostingprijzen bevinden zich op het hoogste prijsniveau, variërend van € 80 tot € 500 per maand. De belangrijkste elementen die de prijs beïnvloeden, zijn de forse bandbreedte, opslagruimte en RAM voor het ondersteunen van grootschalige projecten en bedrijven.

Daarom is een toegewijde server ideaal voor sites met veel verkeer die een consistente up time en hoge snelheid vereisen, zoals een grote e-Commerce marktplaats of een multimediawebsite.

Veel webhosts bieden toegewijde serverplannen met onbeperkte websites en domeinen. Houd plannen in de gaten met extra functies, zoals onbeperkte e-mailaccounts en opslag.

Er zijn twee soorten toegewijde servers : beheerde en onbeheerde webserver. Een beheerde toegewijde webhosting service biedt professionele ondersteuning om je te helpen met elk probleem dat zich zou kunnen voordoen. Daarentegen is een onbeheerde server een soort toegewijde hosting die geen klantenondersteuning biedt.

Hoewel de flexibiliteit uitstekend is, vereisen onbeheerde toegewijde servers geavanceerde technische kennis en vaardigheden, omdat je verantwoordelijk bent voor het onderhoud ervan.

Je zult ook willen controleren of de webhost extra kosten in rekening brengt voor meer gegevensoverdracht met toegewijde hosting. We raden je aan een abonnement te kiezen dat een vast bedrag in rekening brengt voor gegevensoverdrachten om, zodoende, een kosteneffectievere oplossing te krijgen.

Voordelen.

 • Volledige controle. Neem volledige controle over de fysieke server.
 • Flexibel naar jouw behoeften. Configureer de hosting volgens jouw vereisten en voorkeuren.
 • Geschikt voor zwaar verkeer. Hiermee kan je grote websites hosten met veel verkeer.

Nadelen.

 • Steile leercurve. Geavanceerde technische vaardigheden zijn nodig om een toegewijde server te gebruiken.
 • Hoge kosten. toegewijde servers zijn het duurste webhosting type.
 • Volledige verantwoordelijkheid voor onbeheerde servers. Omdat het geen professionele klantenondersteuning omvat, ben je verantwoordelijk voor het beheer van de server. De enige uitzondering hierop is wanneer de hardware zelf defect raakt. Uitsluitend in een dergelijk geval zal de host het probleem oplossen, hetzij door middel van reparatie of d.m.v. vervanging van het betreffende onderdeel.

WordPress Hosting.

WordPress hosting verbetert de prestaties en beveiliging van websites gebouwd op het WordPress content management systeem (CMS). Dit webhosting type vereenvoudigt ook jouw WordPress website creatie.

WordPress website hosting onderscheidt zich van andere hostingopties met WordPress specifieke functies, zoals het installatieprogramma met één klik en de beveiligingstools. Veel webhosting providers verlenen hun klanten ook toegang tot een gespecialiseerd WordPress ondersteuningsteam.

De gemiddelde kosten voor WordPress hostingplannen zijn vaak ietsje hoger dan gedeelde hosting. De kosten voor het hosten van websites met deze optie kunnen oplopen tot € 70 per maand, afhankelijk van de provider. Veel hostingproviders bieden ook beheerde WordPress hosting, die tot € 200 per maand kan kosten.

Met Hostinger beginnen WordPress hostingprijzen bij € 1.49 tot € 9.99 per maand. Alle plannen bevatten een gratis SSL certificaat en een geld terug garantie van 30 dagen.

Het WordPress Starter hostingplan, voor € 2.99 per maand, is geschikt voor beginners. Het wordt geleverd met gratis e-mailaccounts en WordPress multisite ondersteuning.

Een middelgrote website kan echter meer profiteren van het gebruik van het WordPress Pro abonnement. Voor € 9.99 per maand biedt dit plan een gratis speciaal IP adres aan.

Hoewel WordPress geschikt is voor het maken van allerlei verschillende websites, groot of klein, werkt dit webhosting type niet voor gebruikers die een ander CMS of platform willen gebruiken zoals b.v. Drupal of Joomla.

Voordelen.

 • WordPress specifieke functies. De meeste WordPress webhosting plannen bevatten functies en tools om de prestaties en beveiliging te verbeteren.
 • Automatische updates. Update jouw WordPress software en PHP versie automatisch.
 • Toegewijde ondersteuning. Krijg toegang tot een toegewijd expertteam om WordPress gerelateerde problemen op te lossen.

Nadelen.

 • Alleen voor WordPress. Je zult niet in staat zijn om websites op verschillende CMS platforms te bouwen met hetzelfde webhosting plan.
 • Vooraf geïnstalleerde plug-ins en thema’s. Sommige van de vooraf geïnstalleerde functies zijn mogelijk niet geschikt voor jouw behoeften.
 • Gedeelde server. Meer kans op prestatie en beveiligingsproblemen.

Als je jouw eerste website met WordPress maakt, kun je beginnen met een gratis webhost en, wanneer je meer bronnen nodig hebt of meer ervaring hebt, kan je overschakelen naar betaalde services.

Andere kosten die gepaard gaan met het bezitten van een website.

Webhosting kosten zijn niet het enige element waarmee je rekening moet houden bij het budgetteren van een website. Hier zijn verschillende andere kosten die betaald moeten worden bij bouwen van een website:

Domeinnaam.

Een domeinnaam werkt als een adres dat gebruikers naar een website leidt. Zonder een domein moeten gebruikers het IP adres van je website invoeren om jouw inhoud te vinden. Dit adres is een lange reeks cijfers die heel moeilijk te onthouden is. Als zodanig is het hebben van een gedenkwaardige, korte en gemakkelijk te spellen domeinnaam essentieel voor de algehele gebruikerservaring.

De eerste stap bij het kopen van een domeinnaam is het vinden van een betrouwbare registrar. Veel hostingproviders, waaronder Hostinger, verkopen ook domeinnamen. Het kopen van een domein van je webhost kan het proces voor het maken en online brengen van websites vereenvoudigen. Immers, je hebt dan alles onder één dak.

Bovendien biedt Hostinger gratis domeinregistratie aan bij de meeste hostingpakketten. Controleer jouw provider om te zien of een gratis domein is inbegrepen om geld te besparen. Niet gratis domeinnamen zijn over het algemeen verkrijgbaar vanaf ongeveer 9 euro per maand hoewel er soms ook hele goedkope promo’s zijn die (tijdelijk) veel lagere prijzen hanteren.

Als je een domeinnaam los van jouw websitehosting koopt, moet je rekening houden met de verschillende elementen die van invloed zijn op de prijs.

Populaire topleveldomeinen (TLD’s), zoals .com, .net en .org, zijn bijvoorbeeld over het algemeen duurder. Aan de andere kant zijn domeinextensies zoals .store en .online vaak betaalbaarder.

Bovendien kan de naam zelf de prijs van een domein beïnvloeden. Enkele van de duurste domeinen zijn namen met een hoog branding potentieel. Zo werd business.com ooit verkocht voor 345 miljoen dollar.

Gebruik een zoekfunctie voor domeinnamen om de beschikbaarheid en kosten van een domein te achterhalen.

Een andere kostenpost om te overwegen is de bescherming van de privacy van het domein. Deze functie beschermt de persoonlijke gegevens van de eigenaar van de domeinnaam. Sommige registrars bieden gratis domeinprivacybescherming, terwijl anderen extra kosten in rekening brengen. Hostinger biedt deze service gratis aan om jouw domeininformatie te beschermen.

SSL Certificaat.

Een SSL/TLS versleutelt alle gegevens die worden overgedragen tussen een websiteserver en een browser. Het primaire doel is om te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot gevoelige informatie. Het hebben van een SSL heeft veel voordelen en het helpt je hoger te scoren in de zoekmachines.

Veel webhosting services, zoals Hostinger, bieden een gratis SSL certificaat aan.

Het gratis SSL certificaat van Hostinger is net zo veilig als de betaalde certificaten. Het maakt gebruik van een domein gevalideerd certificaat dat voldoet aan de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Hostinger brengt ook geen kosten in rekening voor de verlengingen van SSL. Met andere woorden, jouw SSL blijft gratis zolang als je klant blijft.

Als jouw hostingplan deze gratis SSL aanbieding niet heeft, ga dan voor een gratis SSL certificaat met Let’s Encrypt indien je host dit ondersteunt. Een andere optie is om er een aan te schaffen bij een betrouwbare certificeringsinstantie afgekort CA hetwelk staat voor Certificaat Autoriteit.

De kosten van betaalde (niet gratis) SSL certificaten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal domeinen en subdomeinen dat het kan dekken. De prijs voor een SSL met één domein is vanaf ongeveer $ 7 tot $ 860 per jaar. Aan de andere kant dekt een Wildcard SSL certificaat meerdere domeinen vanaf $ 50 tot $ 1.000 per jaar.

Er zijn drie soorten SSL/TLS certificaten:

 • Certificaten die worden gevalideerd op basis van de domeinnaam zelf. De CA zal je verzoeken om het eigendom van het domein te verifiëren via e-mail, telefoon of DNS record.
 • Certificaten die worden gevalideerd op basis van de organisatie. De CA controleert de documentatie die de naam, contactgegevens en juridische status van de organisatie verifieert.
 • Certificaten die worden gevalideerd op basis van uitgebreidheid. De CA voert uitgebreide achtergrondcontroles uit om de locatie, juridische status en bestelgegevens van de registrant te verifiëren.

Alle typen bieden hetzelfde coderingsniveau, maar sommige websites hebben mogelijk certificaten met een hoger validatieniveau nodig.

Plug-ins.

Plug-ins verbeteren de algehele functionaliteit van de site, van het toevoegen van pop up berichten voor betere conversies tot het verbeteren van de beveiliging en nog veel meer. Elk websiteplatform heeft zijn eigen set gratis en betaalde plug-ins.

WordPress staat bijvoorbeeld bekend om een zeer uitgebreide galerij met plug ins. Vele WordPress plug-ins zijn gratis, waardoor ze geschikt zijn voor kleine budgetten.

Maar, zodra jouw site groeit en je kunt het je veroorloven, overweeg dan betaalde plug-ins zoals WP Rocket of OptinMonster voor betere functies en betere ondersteuning gecombineerd met de garantie dat de plug-in altijd up to date is. Betaalde plug-ins kosten ongeveer $ 5 to $ 50 per maand.

Een andere bron om website plug-ins te krijgen, is een marktplaats van derden zoals CodeCanyon. Met een marktplaats van derden kan je meerdere plug-ins van hetzelfde platform kopen.

Thema ‘s.

Thema’s (het ontwerp) helpen je om een website aan te passen zodat de online creatie aantrekkelijker en boeiender wordt. Of je nu een websitebouwer of een CMS gebruikt, je zult altijd gratis vooraf gemaakte thema’s vinden.

WordPress biedt bijvoorbeeld 9.000 + thema’s voor verschillende websitetypen in de directory. Velen daarvan zijn gratis en geschikt om jouw website te starten.

Echter, het kopen van een betaald thema kan een sterkere branding creëren vergeleken met een gratis thema. Bovendien worden betaalde thema’s altijd geleverd met ondersteuning door de ontwikkelaars ingeval zich er een probleem voordoet en ze zijn altijd up to date. Dit kan niet altijd worden gezegd voor thema’s waarvoor je geen cent hebt betaald.

TemplateMonster is een van de meest populaire marktplaatsen voor betaalde thema’s. De prijs varieert van ongeveer $ 5 tot $ 290 voor een eenmalige betaling.

TemplateMonster biedt ook abonnementsplannen. Deze abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf 6.60 dollar per maand tot het duurste plan dat een levenslang lidmaatschap aanbiedt voor de eenmalige prijs van 469 dollar.

e-Commerce functies.

e-Commerce websites zijn vaak duurder dan reguliere websites, omdat je extra functies nodig hebt om producten en services te beheren en te verkopen.

Houd bij het starten van een online winkel rekening met jouw type bedrijf en het aantal producten of services dat je wilt verkopen.

De gemiddelde kosten voor basis e-Commerce functies zijn ongeveer $ 15 per maand. De grootte en het verkeer van jouw e-Commerce website hebben echter invloed op de totale kosten. Hier zijn enkele essentiële e-Commerce functies om te overwegen:

e-Commerce platform. Gebruik een platform dat alle essentiële functies bevat om online te verkopen. e-Commerce platforms met kernfuncties kosten ongeveer $ 10 tot $ 15 per maand.

Betalingsgateways. Bouw het vertrouwen van klanten op en stimuleer transacties met een betrouwbare betalingsgateway. Een betalingsgateway voor een online winkel van gemiddelde grootte kost tussen $ 15 tot $ 25 per maand.

Voorraadbeheer. Beheer jouw producten en diensten eenvoudig met behulp van een voorraadbeheertool. Kleinere websites kunnen gebruik maken van gratis voorraadbeheer. Als je veel voorraad hebt, kan voorraadbeheer tot ongeveer $ 1.000 per maand kosten.

Sommige webhosts bieden plannen voor specifieke e-Commerce platforms om geld te besparen. Hostinger biedt bijvoorbeeld twee e-Commerce hostingopties:

WooCommerce hosting. Dit systeem bevat e-Commerce functies voor het WooCommerce platform. De websitehosting kost € 3.45 tot € 14.95 per maand, en elk plan omvat gratis domeinnaamregistratie en aangepaste e-mailaccounts.

PrestaShop hosting. Gebruikt het PrestaShop platform om jouw winkel onmiddellijk te maken. De webhosting prijzen beginnen bij € 2.99 tot € 9.99 per maand met onbeperkte bandbreedte en databases.

Marketingtools.

Marketingtools zijn essentieel om je bereik te vergroten, je publiek te laten groeien en conversies te verhogen. Sommige marketinginspanningen, zoals advertenties op sociale media, e-mailcampagnes en zoekmachineoptimalisatie (SEO), vereisen speciale hulpmiddelen.

De prijzen voor marketingtools variëren afhankelijk van jouw behoeften. Verwacht bij het starten ongeveer $ 10 tot $ 150 per maand te betalen voor elke marketingtool.

Hier zijn de gemiddelde kosten voor verschillende soorten marketingtools:

 • Zoekmachineoptimalisatie tools. Het verbeteren van de ranking van jouw website met behulp van een zoekmachineoptimalisatie tool zoals Ahrefs kost $ 99 to $ 999 per maand. Veel zoekmachineoptimalisatie tools bevatten vaak functies om zoekwoorden, links en problemen op de pagina te analyseren.
 • E-mailmarketingtools. Maak regelmatig nieuwsbrieven om jouw websitebezoekers up to date te houden. Mailchimp is een uitstekende tool voor het verzenden van marketing e-mails naar jouw abonnees. Het biedt een gratis abonnement om te beginnen. Zodra je 2,000 + abonnees hebt, beginnen premium upgrades vanaf 13 dollar per maand terwijl het duurste plan 350 dollar per maand kost.
 • Sociale media marketing tools. Vergroot jouw doelgroep door gebruikers van sociale media te benaderen. Betaalde advertenties op sociale media kunnen $ 7 tot $ 9 per 1000 vertoningen kosten.

Je kunt ook een websitebouwer zoals die van Hostinger gebruiken om marketingtools bij de tariefplannen te krijgen.

Conclusie.

Dus, hoeveel kost het om een website te hosten? Zoals we hebben kunnen zien hangt het onder meer af van jouw hostingtype, provider, abonnementsperiode en functies.

We hebben de gemiddelde webhosting prijzen voor verschillende hostingdiensten uitgelegd:

 • Gedeelde hosting. De meest betaalbare hosting voor kleine tot middelgrote websites. De gedeelde webhosting van Hostinger kost € € 1.49 tot € 3.99 per maand.
 • VPS webhosting. De beste oplossing voor groeiende websites en gebruikers met technische kennis. Hostinger’s VPS tariefplannen beginnen bij € 3.49 tot € 65.99 per maand.
 • Cloud webhosting. Een zeer betrouwbare, eenvoudig te gebruiken optie voor websites met veel verkeer. De tariefplannen voor Hostinger cloud hosting kosten € 9.99 tot € 69.99 per maand.
 • Toegewijde hosting. De duurste webhosting service, die je volledige controle geeft over één fysieke server. Onbeheerde toegewijde hosting vereist geavanceerde technische vaardigheden. Verwacht webhosting kosten van ongeveer € 80 tot € 500 per maand te betalen.
 • WordPress hosting. Een webhosting service die is ontworpen voor WordPress websites. Hostinger’s WordPress hostingplannen kosten € 1.49 tot € 9.99 per maand.

Na het kiezen van webhosting, overweeg dan alle andere kosten die tevens gepaard gaan bij het lanceren van een website. Gelukkig omvatten sommige webhosting services al domeinnaamregistratie, een SSL certificaat, e-Commerce functies en marketingtools. Zodra jouw site groeit, kun je ook overwegen om betaalde plug-ins en thema’s te kopen zodat je meer geavanceerde functies kunt ontgrendelen.

Als je echt goedkoop wilt uit zijn wat betreft de totale kosten inclusief alles, overweeg dan een van de superieure en laag geprijsde hostingplannen van het bedrijf Hostinger dat je hier kunt vinden. Succes!