Dame met laptop stelt voor om samen een website te maken.

Hoe maak je een website binnen een half uur.

Kort antwoord.

Vroeger was het maken van een website duur en moeilijk. De meeste beginners hadden geen andere keus dan het inhuren van een webdesigner hetwelk, in de meeste gevallen, een dure en lange procedure was.

Die tijden zijn gelukkig voorbij sinds de komst van eenvoudig te bedienen website bouwers zoals de beroemdste, WordPress. Met WordPress wordt het heel gemakkelijk gemaakt om snel een site in elkaar te knutselen. WordPress zelf is gratis maar je moet wel webhosting en een domeinnaam hebben aangeschaft. Daarna kan je WordPress installeren middels een druk op de knop waarna je alleen nog maar de instellingen hoeft te configureren. Na ongeveer een half uur kun je al artikelen schrijven en publiceren! Website klaar!

Met de fantastische webhost Hostinger krijg je WordPress hosting vanaf slechts 2.99 € per maand inclusief een gratis domeinnaam voor het eerste jaar en levenslang gratis SSL.

Neem een kijkje!

Lang antwoord.

Het starten van een website is een van de best bewaarde geheimen voor het verdienen van geld en voor passief inkomen. Laten we vandaag nog je eigen website opzetten!

Ik ben al meer dan 14 jaar website-ontwikkelaar. Dus ik heb inmiddels de gemakkelijkste methoden geleerd voor het maken van een nieuwe website en het vinden van de beste webhosting prijzen om dat snel en goedkoop te doen.

Volg mijn snelle en eenvoudige stappen voor totale beginners en je hebt binnen 30 minuten een live website en je eigen (gratis) domeinnaam opgezet. En dat voor minder dan de kosten van een koffie per maand.

Na het maken van jouw website, zal ik mijn beste zeven “hacks” delen om website bezoekers te krijgen en zes manieren om geld te verdienen met een blog.

Het eerste dat je nodig zult hebben is een webhosting account waarmee je gratis een WordPress (WP) website kunt maken. Als je niet weet wat webhosting is dan kun je hier klikken. De keuze valt op WordPress omdat dit niet alleen de gemakkelijkste manier is om een website op te zetten maar tevens de snelste manier om te tevoorschijn te komen met een echt professionele site die indruk maakt. WordPress zelf is gratis, je betaalt alleen voor de hosting.

Door op deze link te klikken kan je kennis maken met Hostinger, de goedkoopste en beste webhost van Nederland en België.

Je hoeft GEEN webontwikkelaar in te huren! Iedereen kan een eigen website beginnen. Zelfs mijn 82-jarige oma is webmaster voor de museumwebsite van haar dorpje.

De vijf belangrijkste redenen om een website te maken:

 • Alleen al voor je cv. en een professioneel e-mailadres, is het de moeite waard.
 • Genereer passief inkomen (geld verdienen in je slaap – blijf lezen).
 • Geeft je de vrijheid om overal te werken.
 • Het is belachelijk gemakkelijk en betaalbaar (en leuk). Kijk maar naar de homepage van mijn oma’s museum website hieronder:

Hoe maak je een kansrijke website in 7 stappen.

Inhoudsopgave.

 • Kies de beste webhost.
 • Registreer een domeinnaam.
 • Website maken: de eerste stappen.
 • Website maken: de details en afwerking.
 • Publiceer wat inhoud.
 • Promoot je website.
 • Verdien geld met je website.

We zullen nu elk van deze onderwerpen doorlopen om jouw website binnen 30 minuten op te zetten!

Kies de beste webhost.

Elke website moet worden gehost. Het is de enige manier waarop je online kunt zijn. Een webhost is als het huis voor jouw site en de inhoud ervan. De host “serveert” de website aan bezoekers wanneer ze jouw domeinnaam intypen of wanneer ze je site in een zoekmachine vinden.

Hostinger WordPress is een gratis Content Management Systeem (CMS) dat zich in jouw webhosting account bevindt. Het lijkt een beetje op het besturingssysteem in jouw computer.

Met WordPress kan iedereen zijn eigen website maken, ontwerpen, schrijven en beheren zonder enige code te kennen. Het platform drijft bijna 50% van alle websites aan inclusief deze website en is volledig beginnersvriendelijk.

Verward? Niet nodig! We zullen Hostinger gebruiken die voor alles zorgt, van de domeinnaam tot ontwerpsjablonen.

Het beste is hun 1-klik installatie voor WordPress, dus je bent klaar om te beginnen met het publiceren van artikelen in een mum van tijd!

Klik hier voor de hoogste korting aangeboden door Hostinger.

Dit zijn de zes belangrijkste redenen waarom ik Hostinger aanbeveel als de beste webhost voor mensen die een website willen starten:

 • Betaalbaar (vanaf 1.49 € per maand).
 • Betrouwbaar (99,9% up time).
 • Gratis domeinnaam, e-mailadressen & 1-klik WordPress installeren.
 • Briljante 24/7 ondersteuning en trainingsgidsen.
 • 30 dagen volledige geld-terug-garantie.
 • Officieel aanbevolen voor WordPress.

Registreer een domeinnaam.

Een domeinnaam is wat mensen in hun browser typen om jouw website te bekijken. Richarddetering.com is een domeinnaam. Het wordt ook gebruikt voor e-mail, zoals you@yourwebsite.com.

Er is een breed scala aan domeinnaam extensies beschikbaar, waaronder .nl, .com, .org, .net, .info, .biz. etc.

Registratie kost meestal ongeveer € 9 per jaar, maar je kunt de jouwe gratis krijgen via deze link:

Klik hier om gebruik te maken van de gratis domeinnaamaanbieding.

Voer de domeinnaam van jouw voorkeur in om de beschikbaarheid te controleren.

Als jouw domeinnaam beschikbaar is, zie je de woorden “Domein is beschikbaar!”. Klik nu op “toevoegen”. Maak vervolgens je account aan en volg de instructies op het scherm.

Als het niet beschikbaar is dan zie je de zin “Sorry, dit domein is al in gebruik”. Probeer in dit geval een andere extensie te kiezen of anders koppeltekens (-) te gebruiken of desnoods een nummer toe te voegen aan je domein.

Overigens hoef je je geen zorgen te maken als je nu niet de juiste domeinnaam kunt bedenken. Je kunt ook eerst een hosting account openen en pas later een gratis domeinnaam toevoegen. Namen komen pas vaak in mijn hoofd op als ik websites bouw. Tussen haakjes, het is ook eenvoudig om een bestaande website naar een nieuwe webhost te verhuizen. Dat wordt trouwens ook gratis voor je gedaan door Hostinger. Maar, vandaag gaat het erom jouw nieuwe website snel live te krijgen!

Website maken: de eerste stappen.

Het Starter pakket van 2.99 € per maand is meer dan genoeg voor de meeste nieuwe websites. Je kunt de andere betaalde opties voorlopig overslaan als je ze niet wilt. Je kunt later, op elk gewenst moment upgraden indien dat nodig mocht zijn.

Hostinger hosting pakket.

Kosten van het Premium Plan van 12 maanden.

Om de lage maandelijkse prijs veilig te stellen, moet je minstens voor een jaar vooruitbetalen.

Het is belachelijk goedkoop voor wat je krijgt. Hostinger heeft ook een probleemloos 30 dagen volledig restitutiebeleid voor als je niet tevreden bent, wat de reden ook moge zijn.

Voer de vooruitbetaling uit met jouw normale kaartgegevens, PayPal of een van de vele andere betalingsopties.

Daarna volg je de korte instructies hieronder.

In het kort bestaat het bouwen van je website uit de volgende stappen:

 • In je hosting account klik je op de 1 klik installatie van WordPress. Dit is super simpel en het gaat heel snel.
 • Vervolgens log je in op je account via jouwdomein.nl/wp-login.php
 • Loop eerst alle instellingen na en kies de juiste opties in het linker gedeelte van je scherm. Als je iets niet helemaal begrijpt en je weet niet wat de juiste instelling is zoek dan op Google voor een oplossing of sla de instelling tijdelijk over. Maak er dan eerst wel een notitie van zodat je later niet vergeet om alsnog de juiste instelling te kiezen. Hier zie je hoe dat er uitziet:

Website maken: de details en afwerking.

Kies een thema.

WordPress wordt geleverd met een standaard thema (ontwerp) maar het is aan te bevelen om dat te vervangen door je eigen ontwerp. Kies dus een nieuw thema. Een thema is het ontwerp van je site.

Ik raad aan om “Astra” te selecteren omdat het gratis en veelzijdig is voor elk soort site (zelfs e-commerce). Je kunt het later altijd wijzigen als je dat wilt. Ga naar Weergave – Thema’s en klik op “Nieuwe toevoegen”. In de zoekbox zoek je naar “Astra” of, type een andere naam als Astra niet jouw keuze is.

Plaats de muis op het thema en klik vervolgens op “Installeren”. Het kan een paar minuten duren om te worden geïnstalleerd. Vergeet niet om je nieuwe thema te activeren. Zie het plaatje hieronder:

Als je nu jouw website gaat bekijken, wordt er waarschijnlijk een tijdelijke pagina weergegeven. Het kan tot 24 uur duren voordat jouw website live is gegaan op internet maar meestal is het sneller.

Dit is een goede kans om WordPress verder te verkennen en misschien zelfs wat inhoud te schrijven!

Publiceer wat inhoud.

WordPress maakt het gemakkelijk om te beginnen met het schrijven van inhoud die er geweldig uitziet. Als je op “Berichten” > “Nieuw bericht” klikt, wordt het editor venster geopend. Hiermee kunt je jouw bericht bouwen, opmaken en schrijven zonder dat je code nodig hebt. Op de site die je nu leest heb ik de plug-in “Classic Editor” geïnstalleerd omdat ik GutenBerg, de huidige standaard editor, te moeilijk vind. Hieronder zie je hoe de Classic Editor eruitziet en hoe het je met deze editor heel makkelijk wordt gemaakt om een nieuw artikel te schrijven:

Weet je niet zeker waar je over moet schrijven? Of ben je bang dat het niet wordt opgepikt door zoekmachines? Er is een krachtige tool genaamd semrush.com. Het vertelt je precies naar welke zoekwoorden mensen zoeken, wat de zoekvolumes zijn, hoeveel concurrentie er is voor dat betreffende zoekwoord en nog veel meer. Semrush is absoluut de beste zoekwoord tool dat momenteel beschikbaar is. De basisfuncties zijn geheel gratis te gebruiken. Voor de uitgebreide functies is er tevens een betaalde versie.

Zodra je een paar artikelen hebt gepubliceerd die relevant zijn voor de onderwerpen van jouw website, zijn er eindeloze mogelijkheden om jouw publiek te laten groeien en geld te verdienen vanuit huis.

Voor meer informatie over wat je kunt doen met WordPress en hoe je het kunt gebruiken, lees je deze page. Je kunt ook 24/7 contact opnemen met Hostinger ondersteuning.

Promoot je website.

Naast het publiceren van hoogwaardige content, is het belangrijkste om bezoekers (verkeer) naar je website te krijgen. Hoe krijg je bezoekers naar je website?

Over het algemeen moet het bouwen van sociale mediapagina’s en links naar jouw nieuwe website jouw belangrijkste focus zijn. Ze sturen niet alleen direct nieuwe bezoekers jouw kant op, maar ze zijn ook duidelijke indicatoren die zoekmachines zoals Google gebruiken om websites te rangschikken (SEO). En gratis Google-verkeer is de beste vorm van verkeer.

Hier zijn de beste manieren om meteen verkeer voor jouw nieuwe website te krijgen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO – search engine optimization).

Google is de grootste aanjager van verkeer naar websites. Je moet dus echt begrijpen hoe je jouw inhoud hoog in de zoekresultaten voor jouw doelzinnen kunt krijgen.

SEO is een hele industrie op zich. Het belangrijkste waar je je op moet concentreren na het maken van een nieuwe website, is het produceren van inhoud van hoge kwaliteit die de vragen of behoeften van zoekers zo snel en goed mogelijk beantwoordt.

Bekijk in Google welke artikelen op de bovenste plaatsen voor jouw onderwerp staan en probeer uit te vinden hoe en waarom ze beter zijn dan de lager gerangschikte pages. De paginatitel, koppen, structuur en zelfs de URL zijn allemaal super belangrijk. Ook de hoeveelheid gezaghebbende links naar het artikel van andere websites speelt een grote rol.

Gebruik de tools van Semrush om je door het SEO proces voor jouw eigen website te begeleiden. Afgezien van de voordelen die ik al eerder heb genoemd, zal Semrush inhoudsideeën voorstellen, jouw inhoud controleren, jouw live rankings volgen en inzichten in de posities van concurrenten met je delen. En, vergeet niet, er is een gratis versie!

Post op Twitter met hashtags

Twitter is een geweldige marketingtool voor website-eigenaren. Een van de beste manieren om jouw inhoud opgemerkt te krijgen, is door hashtags te gebruiken die relevant zijn voor jouw publiek.

Met een handige gratis tool zoals Hashtagify.me kan je zoeken naar hashtags die je overweegt te gebruiken en populaire gerelateerde hashtags bekijken.

Met deze resultaten kan je bekende hashtags vinden om aan jouw tweets toe te voegen – maar pas op dat je niet te veel tags gebruikt. Twee tot drie zijn het beste om te voorkomen dat je over komt als een spammer.

Als je geen tijd hebt om op Twitter door te brengen, overweeg dan om tweetdeck.twitter.com te gebruiken om je sociale media-inhoud voor de komende week te plannen.

Deel links op Facebook-groepen.

Er is waarschijnlijk ten minste één actieve Facebook.com groep gerelateerd aan jouw onderwerp (gebruik het zoekveld op Facebook). En omdat ze al gericht zijn op een niche, zijn ze een krachtige manier om snel een loyaal publiek en verkeer op te bouwen.

Veel groepen bieden manieren om jouw inhoud met anderen te delen, bijvoorbeeld door links op bepaalde dagen te plaatsen. Als je jouw inhoud deelt, is het belangrijk om authentiek te zijn door gesprekken met andere leden te creëren en nooit alleen maar te spammen.

Ik raad ook aan om je eigen Facebook groep te maken ter aanvulling van je website. Het betekent dat je er volledige controle over hebt en dat je snel nieuwe leden kunt aantrekken die op zoek zijn naar de onderwerpen waar jij over schrijft!

Wordt lid van Pinterest groepen.

Pinterest.com is een van de meest onderschatte methoden om je blogverkeer te laten groeien. Interactie met andere gebruikers zal gegarandeerd jouw website hits stimuleren, op voorwaarde dat je de juiste strategie gebruikt.

Een Pinterest groepsboard is er een met meerdere bijdragers. Het heeft normaal gesproken een klein pictogram voor twee personen in de rechterbenedenhoek. Groepsboards hebben meestal meer volgers dan gewone boards, wat betekent dat meer mensen jouw inhoud zullen pinnen en jouw site zullen bezoeken.

Om groepsboarden in jouw niche te vinden, neem je een kijkje op pingroupie.com. Deze gratis tool onthult hoeveel abonnees en re-pins een board heeft. Als je lid wilt worden van een groepsboard, moet je meestal de Pinterest accounthouder een e-mail sturen om een uitnodiging te krijgen om op dat bord te pinnen.

Reageer op bekende blogs in je niche.

Reageren op populaire blogs in jouw niche is nog steeds een van de meest effectieve methoden om verkeer naar jouw site te krijgen.

In plaats van andere blogs te spammen met jouw website-URL, maak je doordachte opmerkingen met betrekking tot de bloginhoud en laat je jouw site link achter als een by=line. Dit is een goede manier om nieuwe lezers naar jouw website te trekken.

Gebruik Google Alerts.

Gebruik google.com/alerts voor gerelateerde zinnen die naar je worden gemaild wanneer blogs berichten plaatsen over een onderwerp waarop je vervolgens direct kunt reageren!

Facebook-advertenties.

Ondanks dat het een vorm van betaald verkeer is, kunnen Facebook-advertenties effectief zijn om in een mum van tijd een publiek op te bouwen. Wanneer je een advertentie maakt op Facebook (of Instagram), kun je deze op allerlei manieren aanpassen om een zeer specifieke demografie te bereiken.

Bij richarddetering.com kunnen we bijvoorbeeld advertenties richten op Facebook gebruikers die net een nieuw bedrijf zijn gestart en waarschijnlijk nog geen website hebben.

Facebook verkeer naar jouw website is vanaf €0,25,- per klik. Maar ik begrijp dat de meeste nieuwe bloggers niet meteen geld kunnen uitgeven aan advertenties (tenzij je al inkomsten genereert met je site). Dit is dus gewoon iets om in gedachten te houden.

Verdien geld met je website.

Zodra je wat verkeer krijgt, kan jouw website op tientallen manieren inkomsten genereren.

De meest lucratieve zakelijke kansen voor nieuwe websites om geld te verdienen zijn over het algemeen in willekeurige volgorde:

 • Gesponsorde artikelen.
 • Google AdSense.
 • Productrecensies.
 • Consultancy (of freelance werk).
 • E-mailmarketing.
 • Affiliate marketing (het lucratiefste systeem).

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het verdienen van commissie van een bedrijf voor het promoten van een online product of dienst aan jouw websitebezoekers. De winkelier of handelaar biedt je een unieke link die alle verkopen volgt die van jou afkomstig zijn. De link kan bijvoorbeeld geplaatst worden in een relevant artikel, een e-mail of op social media.

Dit is nu een enorme industrie op zich. Niet verwonderlijk als je bedenkt hoeveel e-commerce websites er tegenwoordig zijn!

Maar laat je niet overweldigen door de grote hoeveelheid van zakelijke kansen.

Neem een kijkje op deze website. Ze geven je toegang tot duizenden online retailers en diensten die je een commissie betalen voor leads en verkopen. Het is gewoon een kwestie van de link kopiëren en opnemen in jouw inhoud.

Voor meer affiliate netwerken en tips over het maximaliseren van commissies, ga je naar deze complete gids voor affiliate marketing.

Succes komt niet van de een op de andere dag. Je moet heel veel geduld hebben in het begin. En, dat betekent dat je dus eerst een begin moet creëren. De enige manier om dat te doen is een website te starten. Daarom heb ik deze gids geschreven voor het maken van een website, en gelukkig is het vandaag de dag VEEL gemakkelijker om een site live te krijgen. Je hoeft niets te weten over codering of servers – zoals mijn eigen oma heeft bewezen – dankzij Hostinger en WordPress.

Als je nog steeds geen Hostinger account hebt aangemaakt, profiteer dan van deze korting en gratis domeinnaam.

Bedankt voor het lezen en veel geluk en wijsheid met je eerste WP site! Tot slot, voor diegenen die meer visueel zijn ingesteld, is er ook nog een video over het maken van een WordPress website. Echter, houdt er rekening mee dat deze video gebruik maakt van Elementor. Elementor is een gratis plug-in voor het bouwen van mooie pages. Veel kijk en luisterplezier en hier is de video: